Browsed by
Month: November 2016

Cod Shaklee di Country Height Penampang 

Cod Shaklee di Country Height Penampang 

Selalu dapat customer dari area Shaklee Penampang .Kali ni  dapat order customer di Country Height, Penampang pula. Customer kali ni order Set Kurus Shaklee .

Set Kurus Shaklee ni adalah terdiri daripada Alfafa , Lecithin , Omega & herblax . Set ini berfungsi untuk membakar lemak , membuang segala najis dan lemak dalam badan. Selain itu juga baik untuk kolestrol & darah tinggi .

So if mau order , boleh la hubungi saya .hehe

 

Yelly Adam
Penampang, Kota Kinabalu Sabah
Sid : 996425 / Tel no: 016-8199990

 

Kelebihan Omega Guard Shaklee

Kelebihan Omega Guard Shaklee

Omega 3 adalah asid lemak penting yang mengandungi EPA dan DHA yang sangat penting untuk perkembangan memori dan minda. Namun tubuh manusia tidak boleh menghasilkan EPA dan DHA ini dan kita perlu mendapatkan sumber EPA dan DHA dari sumber makanan dan juga boleh didapati melalui pengambilan supplement.

Sumber EPA dan DHA yang terbaik adalah dari haiwan seperti ikan berbanding tumbuh-tumbuhan yang sukar ditukarkan oleh enzim tubuh. Tahap enzim tubuh yang bagus dapat memproses kesemua EPA, DHA, ALA dan lain-lain yang lagi yang terkandung dalam Omega 3 dengan maksima. Tak guna juga kita ambil makanan yang tinggi kandungan DHA, EPA dan lain-lain kalau enzim tubuh tidak berfungsi dengan baik.

Jadi amat penting pastikan tubuh dalam keadaan sihat supaya kesemua zat dan nutrien dari makanan dapat diserap dengan baik.

SUMBER OMEGA 3 Kelebihan Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee

1. Minyak Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair      sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies)

2. Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik.

3. Omega 3  dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari      ketumpatan minyak hati ikan.

4. Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu-     satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3      semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.

5. 1 kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega 3, EPA dan DHA.

6. Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal      berteknologi terkini

7. Kaedah utlratulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengektrask      omega 3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum,  merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB. Hati-hati memilih minyak ikan omega 3 di luar sana kerana kemungkinan tahap merkuri tinggi dan kualiti serta keberkesanannya belum tentu terjamin 26

 

Manfaat Omega 3 Dalam Omega Guard Shaklee

1.  Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita

2.  Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan

3.  Mencegah salur darah dari tersumbat

4.  Omega 3 dapat mengelakkan strok

5.  Mengekalkan tekanan normal darah

6.  Membantu mengurangkan ketegangan urat leher

7.  Mengurangkan sakit kepala

8.  Merendahkan kolestrol

9.  Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan

10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL

11. Mengawal masalah obesiti 12. Mengurangkan risiko penyakit jantung

13. Sangat bagus untuk ibu hamil – membantu tumbesaran dan perkembangan        otak janin

14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak

15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak

16. Membantu menyihatkan paru-paru

17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll 18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE        (lupus erythematosus) 19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang .

20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.

21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan

22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik

23. Memelihara fungsi-fungsi sendi

24. Mencegah penyakit gout

 

Selain itu, Omega 3 yang terkandung dalam Omega Guard Shaklee membantu memperbaiki masalah berkaitan otak sepert:-

– Mencegah insomnia

– Mengurangkan tekanan emosi

– Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan

– Membantu memperbaiki masalah autism

– Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive

– Mengurangkan masalah schizophrenia

– Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak

Semua peringkat umur sedari setahun ke atas boleh menggunakan Omega Guard ini. Tiada tahap kesihatan yang baik tanpa pelaburan wang untuk membeli produk yang bermanfaat seperti Omega Guard Shaklee ini

Siapa Perlukan Omega 3 Untuk Menyokong Tahap Kesihatan?

1. Warga Emas

2. Pesakit Jantung

3. Wanita

4. Wanita yang telah melahirkan anak

5. Pesakit darah tinggi

6. Orang yang selalu lupa

7. Kanak-kanak berusia 1 tahun dan ke atas

8. Pelajar

9. Ibu menyusu

10. Ibu Hamil

11. Orang yang mementingkan tahap kesihatan yang bagus

Aktiviti Hujung Minggu Bersama Anak-anak Di Green Connection

Aktiviti Hujung Minggu Bersama Anak-anak Di Green Connection

Setiap hujung minggu saya dan hubby mesti membawa anak-anak berjalan-jalan. Hanya hujung minggu saja lah masa kami untuk anak-anak. So hari Sabtu baru ni, saya berkesempatan membawa anak-anak pergi ke Green Connection. Asyik bawa pergi shopping complex so kali ni bawa diorang tengok hidupan laut pula haha. Green Connection ni actually lama suda buka, but sekarang lebih happening dengan kehadiran banyak hidupan laut dan binatang lain.

Ni Feeding fish. Anak-anak memang fokus
Ni Feeding fish. Anak-anak memang fokus .Dorang memang suka ni haha

 

Amy fokus tengok fish hehe
Amy fokus tengok fish hehe
Nah kan anak sukaa ni
Nah kan anak sukaa ni
wah besarnya ..
Mama ada big fishh
Yang ni mama suka..so cute
Memang mainan Adam ni kalau puzzle
Suka la tu puzzle

 

ular sawa pun adaa
ular sawa pun adaa
Chak ultraman mau pulang suda ..bye bye

 

So if ada bawa la anak-anak berjalan-jalan di Green Connection bertempat di Km 2, Jalan Tuaran Likas iaitu berdekatan dengan Wisma Wanita . Bayaran masuk untuk Kanak-kanak – RM7.40 dan untuk dewasa adalah RM12.40

Ni Operation time Green Connection
Ni Operation time Green Connection